Brýle TCL NXTWEAR S nabízejí soukromé kino na cestách

brýle TCL NXTWEAR S

Společnost TCL uvedla na český trh brýle TCL NXTWEAR S, které slouží k promítání obsahu z kompatibilního mobilního telefonu, tabletu, notebooku nebo herní konzole. Tento „přenosný monitor“ ve tvaru brýlí je v prodeji za 14 999 Kč včetně DPH. Novinka je vybavena dvěma Micro OLED displeji s Full HD rozlišením. Oproti předchozí generaci brýlí je pohodlnější i snáze ovladatelnější díky ergonomickému tvaru a ovládacím prvkům hlasitosti a jasu obrazu na stranici. Zařízení najde využití třeba jako soukromé kino při cestování nebo kancelář v kavárně či dalších veřejných prostorech, protože simuluje sledování 130palcové obrazovky ze vzdálenosti 4 metrů.

Brýle TCL NXTWEAR S jsou vybaveny dvěma Micro OLED displeji s rozlišením 1080p, což je zárukou kvalitního obrazu při sledování filmů, seriálů, ale i hraní her, a to při zachování soukromí. Zařízení od předního světového výrobce televizorů a mobilních produktů zpříjemní dojíždění i dlouhé cesty, nebo poslouží jako soukromá kancelář.

Brýle TCL NXTWEAR S nabízejí oproti předchozím generacím vylepšení, která zvyšuje uživatelský komfort. Nové prvky zpříjemňují nastavení i ovládání zařízení. Namísto hledání funkcí na vašem smartphonu či notebooku stačí nově upravit hlasitost pomocí kolečka na levé stranici. Kolečkem na pravé stranici se pro změnu ovládá jas, a obraz se přepíná z režimu 2D do 3D a zpět. Díky novému magnetickému pogo-pin konektoru vzadu na pravé stranici, který umožňuje snadné připojení kabelem k telefonu nebo notebooku, je manipulace s brýlemi jednodušší.

Zařízení se připojuje k telefonu nebo notebooku přes port USB-C, který musí mít podporu DisplayPort. Právě díky tomu mohou brýle promítat obraz z připojeného zařízení. Brýle se dvěma displeji Sony Micro OLED nabízejí obraz s Full HD rozlišením s poměrem stran 16:9 a 108% pokrytím barevného spektra sRGB. Barvy působí přirozeně a detaily vykazují solidní propracovanost. TCL NXTWEAR S je proto možné využít i pro hraní her, a dokonce i pro synchronizaci záběrů z dronu.

Vylepšení se dočkalo i zpracování. Nosníky TCL NXTWEAR S jsou vyrobeny z měkkého materiálu, který je šetrný k pokožce. Nosníky brýlí lze navíc snadno nastavit, aby kopírovaly tvar nosu, což zpříjemňuje dlouhodobé nošení. Díky kompaktnímu tvaru ve složeném stavu se NXTWEAR S vejdou i do malé tašky. V balení nechybí ani vestavěný rámeček pro vložení korekčních čoček, který je magnetický. To znamená, že brýle mohou pohodlně využívat i lidé s běžnými vadami zraku, kteří nosí brýle.

O napájení zařízení TCL NXTWEAR S se stará připojený smartphone, notebook nebo herní konzole. V brýlích jsou zabudovány reproduktory (jeden pro každé ucho), nebo lze využít vlastní sluchátka.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment